Ipocrizie…

Trăim într-o lume în care suntem ochi si urechi la toate știrile de cancan gen divorțul lui Johnny Depp și Amber Heard dar nu vedem ororile care se întâmpla în jurul nostru (nu pentru ca suntem orbi ci pentru că nu ne interesează). Ca sa nu mai vorbim de valul de empatie care l-a declanșat acest divorț la început, când mai toată lumea declara că suferința lui Amber i-a determinat sa lupte pentru cauza feminismului, iar acum când judecătorii au decis ca de fapt au fost numai minciuni pentru ai lua banii lui Johnny Depp, nimeni nu mai spune nimic. Toți cei ce luptau pentru cauză au dispărut.

Trăim într-o lume în care fotografia unei persoane publice afișate la un moment dat pe ecranul televizorului sau pe o pagina de internet poate stârni peste noapte valuri de ura si o serie nesfârșită de polemici fără a ne gândi  că putem transforma viata acelui om într-un iad deși ar putea sa nu fie neapărat vinovat de ceva. Apoi ne batem cu pumnul în piept ca suntem integri și fara de păcat.

Trăim într-o lume în care o idee “aruncată” în spațiul publica ne poate împărți în grupuri gata, gata sa se sfâșie între ele deși susținem sus si tare ca suntem desăvârșiți, smeriți și iertători.

Trăim într-o lume în care ne dăm cu capul de pereți pentru a apara drepturile tuturor minorităților care se considera discriminate dar preaiubiții noștri conducători europeni nu sunt capabili sa aprobe crearea unui grup de lucru pentru combaterea crestinofobiei la propunerea unui eurodeputat francez, Jean-Paul Garraud. Cu siguranță vă veți întreba de ce este nevoie de așa ceva. Iată faptele:

Potrivit Vatican News, pe data de 16 mai 2022, în statul Sokoto, din nord-vestul Nigeriei, o tânără crestina a fost ucisa cu pietre si apoi arsa de catre proprii colegi de facultate în urma acuzațiilor de blasfemie. Aceștia susțineau ca Deborah că ar fi postat „un comentariu jignitor la adresa profetului Mahomed pe chat-ul WhatsApp al unui grup de studenți. Sigur că atât liderii religioși musulmani și cât si cei creștini din întreg teritoriul Nigeriei condamna actul criminal dar asta nu oprește situația extremismului si a violenței care în ultimii ani a atins cote înfiorătoare. Și probabil lumea nu prea știe ca unele comunități de creștini din anumite tari musulmane precum Afganistan, Somalia, Libia, Pakistan, Eritreea, Yemen, Iran, Nigeria, India, Irak şi Siria dar si în China,  suferă numeroase crime si atentate, profanări de biserici, cimitire si atacuri la procesiunile religioase. De altfel doar cu o săptămână înainte un alt musulman a măcelărit un preot creștin în plina zi în Egipt iar pe 24 decembrie 2020, tot în Nigeria, luptători ai „Statului Islamic Vestafrican” au incendiat biserici şi au răpit şi executat cinci creştini. Măcelul a fost filmat, iar imaginile au fost postate pe canalele media ale Statului Islamic. În total, 340 milioane de creştini – catolici, ortodocşi, protestanţi, baptişti, evanghelişti, penticostali, au fost persecutati în întreaga lume în 2020, conform unei statistici a organizației „Open Doors” care monitorizează aceasta situație. 

Cu toate acestea, propunerea europarlamentarului Jean-Paul Garraud, a fost respinsa cu 244 împotrivă, 231 pentru și 19 abțineri deși Uniunea Europeana pretinde că susține drepturile omului și libertatea religioasă a fiecăruia. Uita aceasta Uniune ca în țările participante, numărul musulmanilor printre care sunt si extremiști, a crescut vertiginos si ca pericolul poate lua amploare. Vom descoperi într-o zi surprinși că peste câțiva zeci de ani dintr-o Europa creștină vom deveni o Europa musulmană împlinind astfel dorința Imperiul Otoman în secolul al XVI-lea.

Trăim într-o lume care se îndepărtează tot mai mult de valorile morale si etice, care devine pe zi ce trece tot mai iraționala si mai lipsita de orizont. Poate că traiul prea bun și goana continua după ceva au dus la o viziune deformată a realității sau poate ca pur și simplu cineva ne vrea asa: orbi, surzi si muti.

7 gânduri despre „Ipocrizie…”

  1. Concluzia este perfect adevarata. Doar ca au inceput sa apara dovezi ca reprogramarea noastra se petrece de zeci de ani si a avut un scop precis. Sa ne transforme in consumatori docili de … orice, cu un liber arbitru aparent liber. Asa ca m-am mai inteleptit si imi dau seama ca semenii mei sunt pur si simplu transformati, asa ca totul devine cam complicat. Si ai dreptate, confortul chiar si minimal dar constant limiteaza gandirea. Pentru a iesi din el trebuie vointa. Si o scanteie…
    S-a gandit orice posibil ca sa se complice lucrurile la un moment dat, ca oamenii sa fie impartiti in tabere si sa dispara compasiunea si dragostea. Si, in linii mari, s-a cam reusit. Dar eu cred ca doar in linii mari…
    Raman o optimista moderata, ca altfel parca nu am aer! 🙂

    Un final de saptamana cu un tonus mai ridicat. Daca vrei… poti, ca sa spun o zicere cunoscuta! 😀

    Apreciat de 2 persoane

    1. Mulțumesc Suzana! Chiar daca nu pare, si eu am un „optimism moderat”. Asa cum oamenii sunt cuprinși de ura si de furie la cea mai mica scânteie (justificat sau nu), ma gândesc ca la fel de bine pot fi cuprinși de un val de iubire si compasiune care sa rămână definitiv în viețile noastre. Lipsește acel ceva care sa determine aceasta schimbare de atitudine. În plus, istoria oamenii asa este, ca si viata noastră, cu suișuri si coborâșuri. Un minunat sfârșit de săptămână îti doresc

      Apreciat de 1 persoană

  2. 340 milioane de creștini persecutați!? Wow!
    Astăzi a fi creștin și alb este o adevărată provocare! Ura împotriva lor crește cu fiecare zi și nimeni nu face/spune nimic. Cine s-o facă și de ce?! Supremația albilor!? Supremația creștinilor?! Viețile unora contează mai mult decât viețile altora!? Serios??? Despre ce naiba se vorbește?! Nu este oare loc sub soare pentru toți?! Fiecare roagă-se, din partea mea, și la o scoică dacă crede în ea. Dar nu te lega de credința mea!

    Apreciat de 1 persoană

    1. Din păcate așa este su oricât am crede ca suntem mai toleranți si mai înțelegători de fapt e tocmai invers. Încep să cred ca suntem pe zi ce trece mai ignoranți si mai extremiști. Da, a fi alb și credincios este astăzi o provocare. Am tot auzit în ultimul timp de plățile karmice. Dacă privim în urma la ce au făcut albii cu negrii sau la Inchizitie sau la Cruciade, poate ca tocmai asta traim: o plată karmica. Cine mai știe? Să auzim de bine!

      Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.