15 Mai- despre injectie-v

Am observat ca în ultimul timp prima întrebare după forma politicoasa de salut este: „Te-ai vaccinat?” si daca spui ca nu sau ca deocamdată preferi sa mai aștepți persoana curioasa se uita lung la tine ca si cum ai fi coborât de pe o alta planeta. Eu una prefer sa mai aștept. Parte si pentru ca deja am anticorpi (cel puțin o perioada după cum spun specialiștii) parte si pentru ca nimeni nu-mi poate spune deocamdată care vor fi efectele acestor vaccinuri nu imediat ci pe termen lung. Asta pentru ca aprobarea oricărui medicament necesita efectuarea unor studii clinice în mai multe faze:

 • faza 1 – la care participa între 20-80 voluntari sanatosi sau care au boala pentru care se produce medicamentul pentru a vedea reacția organismului în contact cu acesta (deci efectele imediate)
 • faza 2 – la care participa câteva sute de oameni cu afecțiunea sau boală respectivă si care durează de la câteva luni până la doi ani. Se analizează efectele adverse si eficienta.
 • faza 3 – la care participa de la 300 până la 3000 de voluntari ce au boală sau afecțiunea respectivă si durează de la 1 până la 4 ani. Acest studiu arăta mai bine efectele rare sau cele pe termen lung.
 • faza 4 – la care participa câteva mii de voluntari care au boala sau afecțiunea respectivă. Aceasta ultima faza se desfășoară după ce medicamentul sau dispozitivul medical au fost aprobate de către Agenția Medicamentului (ANMDM)

Se pare ca în administrarea vaccinului s-a trecut direct la faza 4. Sunt de acord ca si conditiile au fost deosebite însa îmi da dreptul sa am reticente si nu ar trebui sa ma condamne nimeni pentru asta. În plus folosirea acestei tehnici bazata pe ARNm care în realitate are rol de profesor (învata celulele noastre sa produca o proteina ce va declansa un raspuns imun) este ceva cu totul nou în lumea medicala care nu a mai fost testata pâna în prezent. Drept dovada ca nici producatorii nu stiu sigur care sunt efectele acestuia este ca în prospectul de la Pfizer de exemplu se specifica:

„Vaccinul va reduce riscul să vă îmbolnăviți din nou de COVID-19.
Chiar dacă vă îmbolnăviți din nou de COVID-19, vaccinul poate reduce
gravitatea simptomelor.”

Nici vaccinul AstraZeneca nu este unul clasic asa cum se susține. El folosește virusuri de răceala de la cimpanzei, modificate genetic astfel încât sa contina o gena care sa determine producerea de proteina spike. Prin vaccinare acest virus modificat pătrunde în câteva celule din corpul uman determinând organismul sa le perceapă ca pe un corp străin si sa reacționeze formând anticorpi si celule T. Un mecanism care ma duce cu gândul la bolile autoimune.

Nu vreau sa fiu înțeleasa greșit: nu sunt împotriva vaccinării în general (dar am reticente fata de aceste vaccinuri) si nu vreau sa conving pe nimeni de nimic. Încerc doar sa argumentez de ce poate unii prefera sa mai aștepte (cum e si cazul meu) sau pur si simplu refuza sa se vaccineze. Este dreptul fiecăruia sa hotărască asupra sănătății si a vieții sale si nu cred ca este lipsa de responsabilitate daca, în cazul în care a contractat virusul, se autoizolează si respecta toate regulile de prevenție. Își asuma niște riscuri.

Publicitate

6 gânduri despre „15 Mai- despre injectie-v”

 1. Bună dimineața, Magda ! 🙂
  Întrebarea ” Te-ai vaccinat” pusă de SLUGILE diavolului ,
  este una tendențioasă , de prost gust ca să nu spun NESIMȚITĂ!!! 😦 😦 😦
  VACCINAREA nu este o OBLIGAȚIE generală 😦
  vaccinarea este o OPȚIUNE personală ! 🙂
  Alioșa .

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.