11 Mai- medicamente

„Medicul îngrijește, natura vindeca” spunea Hipocrate, părintele medicinii. El este primul care corelează religia cu știința susținând ca posturile ajuta de fapt pacienții sa duca o viată sănătoasă. De fapt daca facem un simplu calcul observam ca posturile împreuna cu zilele de miercuri si vineri ale fiecărei săptămâni, însumează jumătate din numărul zilelor dintr-un an.

În 1903, Thomas Edison afirma ca medicii viitorului nu vor mai prescrie medicamente ci îi vor instrui pe pacienți în privința dietei si a prevenirii bolilor. Din pacate predicția lui nu doar ca nu s-a adeverit însă consumul de medicamente a crescut considerabil, cheltuielile globale privind medicamentele prescrise depășind astăzi un trilion de dolari. Dr. Colin Campbell afirma ca aceste medicamente prescrise ucid mai multi oameni decât accidentele rutiere. Tot el este cel care recomanda alimentația în mare parte vegetariana.

Descoperirea telomerilor în 1980, aceste structuri de ADN aflate la capetele cromozomilor, au făcut posibila înțelegerea mecanismelor de îmbătrânire si ce anume poate le poate accelera sau frâna. Astfel, Elizabeth H. Blackburn, care împreuna cu alti doi biologi americani au primit premiul Nobel în anul 2009, susține ca prin conceptele de iertare, de post, de compasiune si de rugăciune, precum si alimentația bazata pe fitonutrientii din fructe si legume, pot adagua ani vieții noastre prin creșterea lungimii telomerilor. Ea afirma ca lungimea telomerilor este de fapt „un sfânt potir al stării de bine cumulative.” Aceasta demonstrează ca principiile crestine nu sunt doar niște indicații religioase ci au o puternica conotație științifica.

6 gânduri despre „11 Mai- medicamente”

  1. În dialogul lui Hristos cu ispititorul in pustie, Fiul lui Dumnezeu spune:

    „Atunci, Isus a fost dus de Duhul în pustie, ca să fie ispitit de diavolul.
    Acolo a postit patruzeci de zile şi patruzeci de nopţi; la urmă a flămânzit.
    Ispititorul s-a apropiat de El şi I-a zis: „Dacă eşti Fiul lui Dumnezeu, porunceşte ca pietrele acestea să se facă pâini.”
    Drept răspuns, Isus i-a zis: „Este scris: ‘Omul nu trăieşte numai cu pâine, ci cu orice cuvânt care iese din gura lui Dumnezeu.’”
    P.S. Religiosii credinciosi musulmani (aparent mai mfideli lui Hristos decât iudeo-crestinii) chiar tin acest post de 40 de zile… (Ramadan). 🙂
    Zile magice, minunate, sublime, binecuvântate cu mult har şi pace de la Dumnezeu, Tatăl nostru, şi de la Domnul Isus Hristos, draga Magda !

    Apreciat de 1 persoană

    1. Da, asa este desi Ramadamul este o forma ciudata de post. Ei nu manânca si nu beau nimic în cursul zilei însa la lasarea noptii postul se întrerupe si se mănâncă inclusiv carne pentru ca în zori sa reînceapă a posti. În realitate inverseaza ziua cu noaptea dar cred ca nu postesc în adevaratul sens al cuvântului

      Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.