Despre viata…Ovidiu Bojor

„Iubirea am situat-o pe primul loc din tot ceea ce există pe Pământ. Trebuie să plecăm de la iubirea față de creator, față de creație, de la iubirea între oameni. Și chiar dacă îți greșește cineva, întoarce și cealaltă parte a obrazului și îl vei dezarma. Priviți viața ca și când ați fi în fața unei oglinzi. Dacă vă crispați, crisparea se va întoarce asupra voastră. Dacă vă zâmbiți, zâmbetul se întoarce asupra voastră.”

„Să ne închipuim că viața este o oglindă în fața căreia suntem și ne privim: dacă zâmbim, zâmbetul se întoarce asupra noastră; dacă ne crispăm și ne schimonosim figura, grimasă se întoarce tot asupra noastră”.

„Speranţa se află în iubire şi în bună înţelegere între oameni.”

„Căsătoria, să ştiţi, nu rezolvă asperităţile, ci le accentuează. De aceea, când intri în ea, iubirea ta trebuie să fie limpede şi curăţată, nu tulbure şi mâloasă. Căsnicia nu se face cu gândul că unele lucruri se rezolvă pe parcurs. Căsnicia e un pas definitiv, care nu trebuie făcut în pripă, ci cu seriozitate. Dacă ai luat drumul ăsta, trebuie apoi să-l urmezi cu devotament, concesie şi înţelegere permanentă pentru cel de lângă tine. În epoca modernă, căsniciile eşuează adesea, pentru că s-au estompat foarte mult preludiile.”

„Lipiţi-vă de oameni bogaţi spiritual! Şi ancoraţi-vă în frânghiile puternice ale iubirii şi credinţei, în valorile adevărate şi neschimbătoare ale vieţii.”

Președintele onorific PLANTA ROMANICA, Ovidiu Bojor, a decedat astăzi, la vârsta de 98 de ani. Supranumit „parintele fitoterapiei românesti”, autor al unor brevete pentru produse farmaceutice ultracunoscute precum: Normoponderol sau la Insuveg, a fost farmacist si academician de renume. A fost expert al ONU, ales pe baza datelor şi experienţei sale de o selecție computerizata, şi a facut parte dintre membrii unor impresionante expediţii în Africa : Rwanda, Zimbabwe, Burundi, Zair, Tanzania, Bostwana, Uganda participând la mari proiecte africane legate de valorificare şi protecţie. A parcurs 40.000 de km prin munții României pentru a studia flora medicinala.

A fost deținător al titlului de Senior Honoris Causa, brevet acordat de către Forumul Președinților Patronatelor din România și Diploma de Merit Academic, acordată de președintele Academiei Române.

A fost de asemenea un iubitor al muntelui, un împătimit alpinist escaladând vârful Gurjahimal din Nepal.

„Țin minte o noapte in Himalaya. M-am trezit la ora 2 noaptea. Am văzut bolta înstelata si luna plina. M-am trezit în Cosmos. În sus, numai orizontul infinit, nemărginirea si Dumnezeu, cu care poti comunica. Îl poti gasi cu mintea, cu sufletul, cu simțurile. Îl găseam în cedri, în vânt, în flori. Dar trebuie sa ai aceasta intuiție de a trece granita dincolo de lumea materiala, în alt domeniu al cunoașterii, sa fii capabil de o comunicare mult mai profunda, în care te poti perfecționa în timp. Eu nu sunt religios, sunt doar credincios. Cred într-un singur Dumnezeu, care le-a făcut pe toate, cele văzute si nevăzute.” – interviu Formula As- Dia Radu-2008

Si pentru ca este 14 februarie, ziua dragostei, îmbrățișarea din partea mea tuturor, dar mai ales celor care din diferite motive, se simt singuri.

Publicitate

8 gânduri despre „Despre viata…Ovidiu Bojor”

  1. L-am auzit in cateva emisiuni si am avut norocul sa aflu niste titluri de carti pe care le-a coordonat. Nici nu stiu ce cuvinte sa spun. Moartea lui este o uriasa pierdere.
    Ce deosebita ideea:
    „„Lipiţi-vă de oameni bogaţi spiritual! Şi ancoraţi-vă în frânghiile puternice ale iubirii şi credinţei, în valorile adevărate şi neschimbătoare ale vieţii.”
    Multumesc frumos pentru postare.
    Dumnezeu sa-l odihneasca in lumina! ❤

    Seara frumoasa!

    Apreciat de 1 persoană

  2. Domnul să-l odihnească în pace! Tocmai citisem o listă cu cei care ne-au părăsit în 2022, iar acum am aflat din articolul tău că a plecat și Ovidiu Bojor anul acesta. Mulțumesc pentru postare, citatele alese sunt foarte frumoase așa cum era și acest suflet nobil.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.