Știați ca…? Stiri din „lumea noua”

Justin Trudeau a recunoscut în scris că a încheiat un contract de 105,3 milioane de dolari cu Forumul Economic Mondial (WEF) pentru a contribui la crearea unui sistem de identificare digitală pentru călătorii? Si tot ca o curiozitate, potrivit Forbes, averea netă a prim-ministrului Canadei, Justin Trudeau, a crescut de la 10 milioane la 385 de milioane în ultimii 2 ani… dintr-un salariu de doar 371 600 de dolari pe an.

Guvernul scoțian lansează o platformă de „identitate digitală” pentru a se conecta la securitatea socială, la serviciile de sănătate și la serviciile de credit Experian, care va costa 83,5 milioane de lire sterline?

După un an de la adoptarea legii eutanasiei, potrivit España Confidencial, Serviciul de Sănătate din Navarra a stabilit plata a 59,9 euro medicilor și a 33,12 euro asistenților pentru practicarea eutanasiei în afara programului normal de lucru? Un stimulent pentru cei care au ceva mustrări de conștiință…


„Liderii celor mai mari economii ale lumii, reuniți săptămâna aceasta la reuniunea G20 de la Bali, Indonezia, au redactat și semnat o declarație prin care cele 20 de țări au convenit să adopte pașapoarte vaccinale în încercarea de a promova călătoriile și turismul la nivel mondial?

Primele taxiuri fără șofer uman au fost autorizate să circule în Beijing?

„Beijingul a acordat marți cele mai recente permise de conducere autonomă pentru doi operatori de robotaxi – Baidu Inc și Pony.ai – care, pentru prima dată, permit eliminarea șoferului de pe scaunul din față pe drumurile publice din capitală.

Cu permisele emise de sediul central al Zonei de Demonstrație a Conducerii Automate de Nivel Înalt din Beijing, cele două companii vor pune la dispoziție până la 10 vehicule autonome într-o zonă desemnată de 60 de kilometri pătrați din Yizhuang, o suburbie sudică a Beijingului.”

În Spania exista deja restaurante unde ospătari sunt doar roboti…Văzut cu proprii ochi…

Roboții poliției din San Francisco pot primi o licență de a ucide în cazurile în care există un risc pentru viața autorităților sau a unui număr mare de oameni? Hotarârea va fi luata pe 29 Noiembrie de catre Comitetul pentru Reguli al Consiliului de Supraveghere al orașului San Francisco.

În prezent, SFPD (Departamentul de Poliție din San Francisco ) are 17 roboți controlați de la distanță și 12 dintre aceștia sunt activi. Dacă va fi aprobat, documentul cu noile reguli de utilizare a acestor dispozitive va permite și „antrenamente și simulări, rețineri penale, incidente critice, circumstanțe solicitante, executarea unui mandat sau în timpul evaluărilor dispozitivelor suspecte”.

https://www.showmetech.com.br/en/robos-da-policia-de-sao-francisco-pode-matar/

O parte din realitatea zilei de azi. Fara alte comentarii din partea mea. Doar o întrebare: suntem conștienți catre ce ne îndreptam?

Publicitate

5 gânduri despre „Știați ca…? Stiri din „lumea noua””

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.