1 August 2022

În ultimul timp nu am scris aproape de loc pentru ca mintea si toata ființa mea sunt concentrate pe dorința de a ne întoarce în tara si aproape imposibilitatea de a o realiza. Oricum anul acesta este dificil, trist, plin de frici: război, revolte, seceta, creșterea exagerata a preturilor, căldura excesiva, teama care se citește pe chipul oamenilor pe de o parte, si pe alta parte: depravare, creșterea numărului de persoane gay si transgender care ocupa funcții importante în guvernele lumii, tendința de distrugere a familiei, divizarea societății pe oricare tema posibila, valuri de ura stârnite uneori de un singur cuvânt si lista e lunga…Apoi, caldura mare, prea mare!!! Si simt o dorința imperioasa de a deveni egoista, de a nu mai trai pentru alții ci pentru mine si familia mea. Prea sunt la dispoziția tuturor si simt ca am atins nivelul maxim de saturație. Am nevoie de liniște, de timp pentru mine.

LA MULTI ANI, TUDOR GHEORGHE!!!

18 gânduri despre „1 August 2022”

  1. Multumesc! Nici eu nu am fost de acord cu tot ce a spus Tudor Gheorghe în anumite situatii însa de câte ori îl ascult mi se umple sufletul. Artiștii, dincolo de ceea ce sunt (oameni ca si noi, cu bune si rele) ne fac daruri prin talentul cu care au fost hărăziți.

   Apreciat de 2 persoane

   1. Nu-mi plac oamenii falsi! Sensibilitatea pe care credeam ca o are este doar teatru asa ca ma lipsesc de „darurile” lui. Si de la multi altii din pacate! Pandemia a scos mult adevar la lumina!

    Apreciază

   1. Ar fi culmea să mă afecteze o vorbă spusă de cineva care nu are nici-o legătură cu propria-mi persoană, ci spusă și gândită la modul general, de ce le iei în mod personal? Plus că Magda a vrut să scoată în evidență cu totul altceva. Ce nu înțeleg eu citindu-ți postările și comentariile e că… Parcă toată lumea te-ar lipsi de un drept sau un bun personal, indiferent ce-ar dori, cu totul altceva, să scoată-n relief. 🙂

    Apreciat de 1 persoană

   2. Din pacate eu ( ca si tine) traiesc in lume si trag si eu ce vrea lumea sa trag! Iar lumea uita repede si uitarea nu-i chiar de folos intotdeauna! Cand tineva iti face sau iti doreste raul e bine sa nu uiti treaba asta! Ce simplu ar fi sa nu i mai alegem pe cei care au gresit de exemplu!

    Apreciat de 1 persoană

 1. Doar tu știi cel mai bine ce îți dorești! Sunt convinsă că vei face alegerea cea mai bună pentru tine. N-o să-ți spun că nicăieri nu-i raiul pe pământ pentru că tu știi deja asta. Dar îți poți face tu propriul tău rai! Construiește-l!
  Noroc să deie Dumnezeu!🙏🤗

  Apreciat de 1 persoană

 2. Bună seara , Magda ! 🙂
  La cele dureros de ADEVĂRATE postate de Domnia Ta , am doar o singură remarcă :
  ” Nicăieri nu-i ca ACASĂ ” !!! 🙂 🙂 🙂
  Încă din ziua ieșirii la pensie ( trecerea în REZERVĂ )
  http://aliosapopovici.wordpress.com/2012/08/27/
  FIICA mea , căsătorită cu un italian , m-a rugat cu lacrimi în ochi să mă MUT cu MAMA ei în ITALIA , în superba și minunata TOSCANĂ 🙂 dar am REFUZAT-O spunându-i sec :
  ” Nicăieri nu-i ca ACASĂ ” ! 🙂
  Iar în mintea și în inima mea , ACASĂ înseamnă PĂMÂNTUL în care m-am NĂSCUT , CRESCUT , EDUCAT , FORMAT și LUCRAT o viață de OM ! 🙂
  Acasă înseamnă
  CASA PĂRINTEASCĂ care NU se VINDE NICIODATĂ 🙂
  MORMINTELE străbunicilor, bunicilor și PĂRINȚILOR mei 🙂
  și lista ar putea continua .

  În altă ordine de idei , îți mulțumesc pentru vizita pe
  http://aliosapopovici.wordpress.com/2022/08/01.
  și luarea la cunoștință a ȘTIRILOR postate -republicate în articolul de fond ! 🙂
  Recunosc că am selectat pentru început de lună AUGUST , doar o mică parte din ȘTIRILE care privesc ROMÂNIA și pe ROMÂNI !!! 🙂 😦 🙂
  Ca DOVADĂ , te rog să treci chiar și în mare grabă și pe
  My Blog 🙂
  https://amintiriamintiri.wordpress.com/2022/08/01/romanii-trebuie-sa-stie-10/
  unde vei lua la cunoștință de o ȘTIRE care ar trebui să-i INTERESEZE pe toți românii ,
  inclusiv pe cei anti-din DIASPORA !!! 🙂 🙂 🙂
  Un AUGUST cu multe bucurii și satisfacții și Domniei Tale ! 🙂
  Cu respect deosebit ,
  Alioșa ! 🙂

  Apreciat de 1 persoană

  1. Si pentru mine acasă, înseamnă pământul în care m-am născut. Rădăcinile mele sunt acolo si poate de aceea vreau atât sa ma întorc. Am obosit de atâta „adaptare” la o viata care nu mi se potrivește. Mulțumesc pentru urâri si sper ca luna aceasta sa am mai mult timp pentru a poposi pe paginile celor pe care-i urmăresc, inclusiv a ta. Numai bine!

   Apreciază

 3. Dragii mei îmi pare rău ca după atâta tacere am creat polemici cu postarea mea. Aici nu ar trebui sa ajungem la astfel de discuții. Daca ar fi sa ne luam după ce spun artiștii sau scriitorii la un moment dat, sau după felul cum au trait (trăiesc), ar trebui sa nu mai citim nicio carte, nicio poezie, sa nu mai ascultam muzica. Allan Poe de exemplu avea frica de întuneric, era un împătimit al jocurilor de noroc si al alcoolului si iată ce destăinuiri făcea Tolstoi despre viata lui: „Am ucis oameni în război, am luptat în dueluri ca să-i ucid pe alții, am pierdut la jocuri în cărți, mi-am risipit averea făcută din sudoarea țăranilor, i-am pedepsit cu cruzime pe aceștia din urmă, am trăit în desfrâu cu femei ușoare și am dezamăgit oameni. Am mințit, am jefuit, am comis adulter de toate felurile, am luat parte la beții, violență, crimă… Nu există fărădelege pe care să nu o fi comis.” Nichita a fost un betiv, Sadoveanu a trecut de la un partid la altul, de la dreapta la stânga (cum fac multi si astăzi) si a președintele comisiei ce a refuzat ca sculpturile lui Constantin Brâncuși să-i rămână statului român. Si acestea sunt doar câteva exemple. Pe mine ma încânta spectacolele lui Tudor Gheorghe si-l privesc doar ca artist. Melodiile sale sunt pe versuri ale marilor poeti români. Nu-l cunosc ca om ca sa-l pot judeca. Cine stie ce l-a determinat la momentul respectiv sa dea o astfel de replica. Uneori, la supărare spunem cuvinte pe care le regretam mai târziu si nu cred ca de fiecare data ne cerem iertare.
  Oricum, fiecare avem propriile noastre plăceri si opinii pe care trebuie sa ni le respectam unii altora.

  Apreciază

 4. Bună seara dragă Magda! Nu cred că există român să nu își iubească țara, însă cu acea lovitură de stat și democrația prost înțeleasă, totul merge pe dos. O să fie haus peste tot! Am și eu băiatul plecat, i-am spus să stea unde se simte bine, nu îmi pot obliga copilul să trăiască altfel. Și eu am lucrat mulți ani în străinătate, asta nu înseamnă că nu îmi iubesc țara. Așa cum tare frumos spui tu, a venit vremea să avem grijă de noi înșine și familia noastră, restul…
  La fel că tine gândesc și eu!
  Iar polemici sunt peste tot, nu e vina ta!
  Bine ar fi că fiecare să se uite la el însuși, apoi să își vadă de el personal, vremurile sunt amestecate și vor fi din amestecate în noduri multe! Să fie totul așa cum îți dorești!🤗🌼❤️
  Seară frumoasă și liniștită Pupicii 😘🤗🌹🌹🌹

  Apreciat de 1 persoană

  1. Buna seara Ileana! Eu am plecat din tara din motive personale si initial am spus ca va fi pentru un an doi, cel mult 3 dar au trecut deja 15 pentru ca asa a fost conjunctura însă cu fiecare an care a trecut dorul de casa a fost mai intens, Situatia politica este cam aceeasi peste tot doar ca furturile si nepotismele si spagile nu sunt chiar asa la vedere, însa exista. Iar cu ceea ce se întâmpla acum, ma îndoiesc ca lucrurile vor merge catre mai bine. E opinia mea si asa cum bine spui, fiecare face ceea ce crede ca e mai bine pentru el, pentru sufletul sau. Numai bine îti doresc! O calda îmbratisare!

   Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.