Alegeri…

Am zile când aleg sa ma rup cu totul de realitate, sa trăiesc clipa chiar daca aceasta este ca o matrița: orice ai pune în ea capata aceeași forma, chiar daca aceasta este o serie nesfârșită a unei secvențe, a unei zile, de fapt. Exista totuși si mici excepții, mici devieri de la rutina uneori nefericite (brațul rupta al dragului meu fiu) sau ceva mai vesela precum sărbătoarea orașului în care trăiesc. Însă nici aceasta din urma nu a mai fost ca în trecut: nici pregătirea pe măsura așteptărilor (ca si cum cei doi ani de absenta au sters cumva „știința” unei asemenea organizări) si nici participarea oamenilor nu a mai fost atât de plina de verva (ca si cum cineva le-a anihilat definitiv dorința de a se bucura de viată). În alti ani, exista seara bătrânilor de exemplu, în care perechi, perechi se lansau în ritm de dans catre ringul improvizat în mijlocul străzii. Si era o încântare sa-i privești. Îmi imaginam părinții si bunicii mei la balurile de altădată. Aceasta parte a dispărut din program. Nici seara invitatului surpriza (de obicei un cântăreț cunoscut) nu a mai existat. A ramas corida, asa-zisul bâlci cu tot felul de instalații pentru copii, un mic târg cu tarabe de la care nu prea ai avut ce sa cumperi si faimoasa discoteca de la miezul nopții până dimineața, timp în care s-au auzit bubuiturile tobelor în tot orașul. M-am trezit pe la 3 noaptea întrebându-mă cum poate sa danseze cineva pe o astfel de muzica. Apoi am adormit iar spunându-mi ca probabil cu trecerea timpului devin tot mai intransigenta cu manifestările tineretului de azi.

Apoi, am zile când îmi spun ca e cazul sa-mi dau un „refresh” (sa fiu si eu în rând cu lumea cu englezismele) si sa ma pun la zi cu ultimele stiri. Din pacate, după jumătate de ora de „actualizare” deja simt semnele depresiei si parca as vrea sa fug însă ceva, ca o forța nevăzuta, ma atrage catre mrejele informațiilor de tot felul: războiul, declarațiile controversate ale diferitelor „personalități” care ne conduc, Davos, planul pe 10 ani elaborat de mințile „strălucite” ale acestei lumi, planul strategic al OMS de acțiune în cazul unei pandemii, variola maimuței, criza economica, al treilea război mondial, etc si încet, încet panica pune stăpânire pe mine. Unii încă mai cred ca sunt doar teorii ale conspirației. Eu spun ca de vreo trei ani încoace am tot urmărit aceste asa zise teorii în paralel cu evenimentele si s-a dovedit ca ceea ce parea imposibil (o teorie) a devenit posibil. Paradoxal este ca acum nici macar nu se mai încearcă sa se ascundă ceva dar lumea tot nu vede. Si mai paradoxal este ca o mâna de dezaxați mintal reușesc sa tina în frâu, si sa manevreze ca niște adevărați păpușari opt miliarde de oameni…

Iar aleg sa nu știu nimic, sa ma bucur de clipa dar tot ma întreb: Oare cum e mai bine? Sa te surprindă ceea ce urmează sa se întâmple sau sa fii pregătit cumva (macar din punct de vedere psihologic)?

Si viata își urmează cursul ei…Viata o trăim asa cum ne-o facem noi. Asa sa fie?

16 gânduri despre „Alegeri…”

  1. Viata ne traieste numai daca ii permitem asta. Si da, o face cu simt de raspundere. Daca instinctul mi-ar fi sugerat sa urmaresc anumite evenimente as fi realizat ca evenimentele de acum erau prognozate cu mai bine de… 20 de ani in urma. Dar neauzind sugestiile, m-a cam trait viata. Asta e. Acum incerc sa schimb macazul, sa fac lucruri care imi plac si sa incerc sa inteleg cam tarziu evenimentele. Blogaresc la greu cautand sa imprastii lucruri frumoase care sa ne ridice tonusul. Poate nu e mult, dar fracturez mizeria pe care unii o imprastie peste noi. Sau am impresia asta… 🙂
    Nu te gandi la rau ci la bine, ca tot timpul ala il pierzi! Faci un bine trupului si iti pastrezi mintea limpede. Mi se pare singurul lucru important in incalceala prezenta…
    Sanatate multa tie si celor dragi.

    Apreciat de 2 persoane

    1. Mulțumesc Suzana pentru încurajare si mai ales pentru dorința ta de a aduce lumina acolo unde exista întuneric. Sunt convinsa ca de multe ori reușești si asta e cel mai important. Asta ar trebui sa ne fie atitudinea doar ca uneori ne copleșesc atâtea vesti rele. Multa sănătate si ție si mult bine sa ai în viată!

      Apreciat de 2 persoane

  2. Am spus de multe ori că în viață facem ceea ce putem și ne lasă alții să facem și că depindem în mare măsură de cei din jurul nostru. Ne urmăm soarta ca indivizi, dar și ca civilizație. Cred în dictonul „ce ți-e scris” și că putem să alegem relativ puțin! Este doar o părere, ceea ce nu înseamnă că am neapărat dreptate.
    Ai dreptate, nimic nu mai e cum a fost. Ceva fundamental s-a schimbat nu numai în mentalul nostru, ci și în tot ce ne înconjoară.
    Numai bine!

    Apreciat de 2 persoane

    1. Da, asa este. Eu cred ca ai mai multe variante „sortite” si în functie de ce alegi ajungi la o anumita destinatie pentru ca sunt convinsa ca au existat situații în care as fi putut lua cu totul alte decizii si probabil destinul meu ar fi fost total diferit însă ai mare dreptate când spui ca depindem în mare măsura de cei din jurul nostru. Numai bine îti doresc si eu!

      Apreciază

  3. Bună dimineața, Magda! 🙂
    Interesantă postare ! 🙂
    Se spune în popor că ” ce-și face OMUL cu MÂNA lui este SFÂNT” ! 🙂
    Din păcate , VIAȚA OMULUI este influențată de o mulțime de factori interni și externi ! 😦
    La cum evoluează situația acum în LUME ,
    subiectul abordat este atât de VAST încât mi-ar trebui multe ore ca să-l tratez așa cum se cuvine ! 🙂
    Așa că, mă opresc aici ,
    nu înainte de a-ți mulțumi pentru pertinentul și curajosul COMENTARIU postat pe

    De la lume adunate ,înapoi la lume date/ 17 .


    Din toată inima îți doresc o ZI frumoasă ca și melodia
    ” Hanul MĂRIOAREI”

    Cu stimă,
    Alioșa ! 🙂

    Apreciat de 1 persoană

  4. Dacă ni se pare că trăim un șablon e pentru că noi l-am creat, chiar dacă fără intenție. Și nu cred că e bine să nu știm tot adevărul, contează doar atitudinea cu care îl abordăm. Poate că cuiva mai pesimist i s-ar părea că ceea ce se întâmplă la ora actuală este de rău augur și nu poate duce decât la ceva rău. Eu unul zic că toate se întâmplă cu un scop și chiar dacă păpușarii au impresia că ei dictează destinul lumii, sunt și ei la rândul lor marionetele propriilor lor destine, ale căror sfori trase doar bunul Dumnezeu știe ce finalitate vor avea. Nu e vorba dacă va fi bine în final, căci sigur va fi, ci cât timp va dura până să se termine răul și să fie doar bine. Iar asta doar de noi depinde și de alegerile pe care le facem zilnic. O zi frumoasă, senină și plină de adevăr îți doresc să ai 🤗

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.