O amintire despre mama

Telefonul a sunat îndelung si ma pregăteam sa închid când i-am auzit vocea draga: „Tu ești?” m-a întrebat…

„Eu sunt, i-am răspuns. Greu mai da omul de tine. Tot munca? Si iar nu ai semnal la telefon. Cum ești mama?”

„Ei, nu chiar atâta munca. Nu ma mai țin puterile draga mamei. Apoi, îs bine, da nu prea dorm nopțile. Ma foiesc, ma învârtesc. Știi tu; gândurile…

„La ce te gândești mama?” am întrebat. „Noi suntem bine. Nu-ti mai face griji.”

„Nu e asta, mi-a răspuns.  Știu ca sunteți sănătoși si ma bucur pentru ca asta e cel mai important. Mai știu si ca de aveți probleme nu-mi spuneți. Nu e asta…Parca apas pe un buton si-mi vad toată viata trecând prin fata ochilor. Un film…Regret toate greșelile, tot ce-as fi putut sa realizez si n-am realizat, toate momentele în care-as fi putut iubi si n-am iubit, toate clipele în care as fi putut fi fericita si n-am fost, toate cuvintele pe care as fi putut sa le spun si nu le-am spus…Prea îndârjita am trăit, prea riguros, prea dornica de a demonstra ca eu pot cu toate.”

Am păstrat câteva clipe de tăcere apoi am spus: „Dar tu ai fost mama perfecta”

„Dar fiica? Dar femeia? Dar soția?” m-a întrebat.

N-am știu ce sa-i răspund si n-as ști nici daca mi-as adresa mie aceste întrebări: „Dar fiica? Dar femeia? Dar soția?”…

Era prima oara când  îmi făcea astfel de mărturisiri…Cumva, în adâncul sufletului, știam ca mama se pregătea de un drum lung dar nu puteam sa ma gândesc la momentul despărțirii.

Si eu regret mama, timpul pe care nu l-am petrecut împreuna..

14 gânduri despre „O amintire despre mama”

    1. E bine si mai târziu decât niciodată Ioan. Cel puțin asa se spune. Îti înțeleg starea. Si eu am multe temeri în ultimul timp mai ales ca am de luat câteva decizii importante dar ma rog la Bunul Dumnezeu sa-mi lumineze mintea.

      Apreciat de 3 persoane

  1. Regretele, da. Mă încearcă și pe mine câteodată. Dar atunci stau și mă întreb dacă într-adevăr aș face altfel dacă aș mai ăncerca odată la fel? Și răspunsul e NU. Toate greșelile pe care le-am făcut le-aș face din nou pentru că doar cu ajutorul lor am învățat să nu le mai fac. Iar când am iubit am iubit atât cât am putut și am știut, iubiri fără de care azi aș fi iubit la fel, adică puțin. Alegerile pe care le-am făcut le-aș face din nou, căci fără ele nu aș fi putut azi să aleg binele suprem. Important e să acceptăm ce am trăit, fiindcă fără acele experiențe nu am fi ceea ce suntem azi. Așa că, regretele nu merită atenția noastră, ci doar să dăm de acum încolo totul. Tot ce a fost, a fost cu un motiv bun, să ajungem ceea ce suntem acum. 🤗

    Apreciat de 3 persoane

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.