O surpriza

Unii spun că trecutul trebuie lăsat în urma, uitat definitiv dar cine am fi noi fără el? Eu nu pot să-l uit. Îl accept și chiar dacă părți din el sunt dureroase, nu-l pot șterge din memorie. Ce sa pun în loc? Apoi, exista și parti care mi-au fost dragi, pe care le-am iubit și încă le mai iubesc. Cu una dintre ele m-am trezit astăzi ca a dat buzna și a bătut la poarta sufletului meu. I-am deschis surprinsă, am lăsat-o să intre și am îmbrățișat-o cu dor. Apoi am luat-o de mâna si am purtat-o prin labirintul gândurilor mele încercând să-i arăt cele mai întortocheate dintre ele dar n-am reușit într-o ora decât sa actualizez informații. A plecat la fel de neașteptat precum a venit însă mi-a luminat ziua (probabil și pe alte câteva ce vor veni), mi-a fericit sufletul și mi-a reaprins dorința de a visa. Am purtat nenumărate dialoguri după aceea (eu si cu mine) și m-am gândit la cât de egoisti suntem uneori atunci când luăm o hotărâre importantă, când facem o alegere. Nu suntem conștienți că deciziile luate nu schimba doar cursul vieții noastre ci și pe ale tuturor celor implicați. Apoi, peste ani ne întrebăm “Dar dacă….?”. Mai are sens?
“Slavă celor care nu au nevoie sa fie înțeleși si ferice celor care nu au de ce sa-si ceara iertare!” Nichita Stănescu

“Va-mbătrâni si-aceasta zi spre seara,
Pierzându-se-n trecut pe scări de ceara,
Dar pân-atunci gândește-te ca poate,
Fiindu-ti mai aproape decât toate,
Se cere-mpodobita cu iubire,
Până devine ieri si amintire.”
George Țărnea

6 gânduri despre „O surpriza”

 1. Personal, nu cred că se poate trecutul! Face parte din noi, acceptat trecut, prezent și viitor cum va să vină! Mereu o să avem bune și rele, mi se pare total neadecvat, când aud să uităm trecutul.
  Duminică binecuvântată 🙏☕🤗❤️

  Apreciat de 1 persoană

 2. Trecutul este cel care ne-a format in modul in care suntem acum, asa ca orice abordare am avea, el este acolo, in noi, undeva in adanc. Ceea ce merita facut cu adevarat, cred eu, este sa selectam invataturile utile noua pentru a ne ‘optimiza’ prezentul. Iar amintirile frumoase sa le lasam sa ne inspire pe mai departe.
  Deosebite citatele alese. Multumesc pentru aceste frumoase ganduri.
  Seara buuna si o saptamana usoara!

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.