22 martie 2022

27 de zile de la începerea războiului timp în care am fost bombardati cu tot felul de stiri menite sa ne faca sa trăim sub teroarea fricii. Putin a fost declarat criminal de război, fara a fi judecat si fara a se asculta toate partile. Da, a pornit un război în care mor oameni (e cel mai dureros pentru ca o viată nu o mai poti reconstrui) si în urma căruia lumea întreaga va suferi o perioada îndelungata dar oare nu exista si un alt vinovat, sau alti vinovați? Eu cred ca da. Voi credeți ce vreți. Încă mai avem libertatea de a ne exprima opiniile dar nu oriunde si oricum.

Deși contestata, recomand totuși cartea „Confesiunile unui asasin economic” scrisa de John Perkins

Pe 16 si 17 martie, furtuna de nisip în Spania. Când m-am trezit dimineața, orașul întreg era cărămiziu. A mai fost si cu un an în urma dar nu chiar asa. Aveam senzația ca nu mai pot respira. În plus, aici s-au scumpit toate: litrul de ulei este 3 euro si e restricționat, benzina a ajuns pentru câteva zile la 2 euro (acum a mai scăzut) si multe alte produse aproape si-au dublat prețul. Șoferii de camion sunt în greva de o săptămână si s-a anunțat ca li se vor alătura si alte categorii. Poate o revolta masiva ar putea sa schimbe cumva traiectoria spre care se îndreaptă acum omenirea. Încerc sa nu mai ascult știrile dar într-un fel sau altul tot ajung la urechile mele. Prin Japonia a fost un cutremur de 7,3 grade si altul de 6,7 în Oceanul Atlantic chiar acum, prin China se închid fabrici din cauza numărului crescut de cazuri de Corona, un avion cu 132 de persoane la bord se prăbușește tot prin China, dar toate acestea nu mai contează. Trec de la teama, la revolta apoi la resemnare si iar la teama. Ce v-a urma?

19 gânduri despre „22 martie 2022”

 1. Eu de când mă știu nu a fost 100% pace. Întotdeauna undeva, cineva, ducea un război împotriva altcuiva. Că a început un altul prin vecini e altă poveste, dar sigur nu e una nouă. În rest e clar pentru toată lumea că lucrurile se precipită în direcția unei schimbări. Și ca orice schimbare, se face cu hop-uri. Să ne ajute Dumnezeu să le putem duce pe toate. 🙏🤗

  Apreciat de 3 persoane

  1. Dar si asta e dureros ca nu prea ne-a interesat de războaiele altora. Eu tot timpul am spus ca noi cei din Europa nu prea ar trebui sa ne plângem: cu unele exceptii am cam fost scutiti în ultimii 70 de ani de evenimente atât de periculoase însă ai dreptate, o schimbare trebuia sa se produca. Depinde cât de mari vor fi acele hopuri. Dumnezeu sa ne ajute pe toti!

   Apreciat de 1 persoană

 2. Am citit cartea cu ceva timp in urma si m-a uluit. Pe de o parte cu cata usurinta se poate distruge o tara si pe de alta aparte ma intrebam retoric ce fel de persoana trebuie sa fii sa ai pe constiinta asa ceva, indiferent de suma incasata. Apar tot felul de fenomene ciudate, inclusiv acel praf de care vorbeai. Am inceput sa am o retinere in a accepta ideea unui vant de nu stiu unde, exact in anumite perioade cand se intampla alte lucruri. Oricum, imaginatia sigur este depasita. Dar teama trebuie sa ne-o anihilam cumva. Mi se pare cel mai periculos lucru pentru ca ne blocheaza gandirea.
  Numai bine la tine!

  Apreciat de 2 persoane

  1. Ai perfecta dreptate când spui ca imaginația este sigur depășita. De fapt cred ca din cele mai vechi timpuri omenirea a fost într-un fel sau altul manipulata, folosita ca un experiment dar ceea ce se întâmpla acum da fiori. se pare ca odată cu avansul tehnologic au avansat si metodele păpușarilor. Dar asa cum spui, nu trebuie sa ne lăsăm dominati de teama. Trăim clipa si gata…Numai bine si de la mine!

   Apreciat de 1 persoană

 3. Bună dimineața, Magda ! 🙂
  O adevărată ” REVISTĂ a PRESEI” din lumea întreagă ! 🙂
  ” Jos PĂLĂRIA” în fața Domniei Tale ! 🙂
  Culmea ironiei este faptul că și în ” România educată” de oamenii lui Klaus WERNER Johannis CONTROLATĂ , manipulată , DEZINFORMATĂ și furată 😦 😦 😦 versus SCUMPIRILE exagerate la toate
  ,lucrurile sunt ca în Spania !!! 😦 😦 😦
  Un sfârșit de săptămână binecuvântat , Magda ! 🙂
  Cu stimă,
  Alioșa ! 🙂

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.