Alte nedumeriri

Lumea aceasta pe care o vad în jurul meu nu încetează sa ma uimească si ma determina sa ma întreb daca nu cumva o fi adevărata una dintre acele teorii ale conspirației care susținea ca vaccinul îți anulează voința si te face mult mai ușor de dominat. A fost un gând ce mi-a trecut prin cap ieri când a trebuit sa ies în oras pentru a rezolva câteva probleme ce nu mai sufereau animare. Mărturisesc ca de când a început pandemia am ieșit tot mai rar din casa; la început pentru ca nu ni s-a permis, apoi pentru a evita locurile aglomerate, apoi din lipsa de timp si nu în ultimul rând pentru ca locuiesc într-un orășel în care nu exista prea multe locuri interesante de vizitat. Dar nu asta am vrut sa spun ci ca din 14 februarie în Spania s-a anulat obligativitatea de a avea masca pe strada însă mare mi-a fost uimirea sa constat ca aproximativ 90% din persoanele întâlnite, o purtau ca si cum ar fi fost un accesoriu la vestimentație. Chiar si unii din cei ce se aflau la volan aveau masca. Am scos telefonul sa verific daca informația despre anularea restricțiilor era reala si apoi i-am tot privit cu nedumerire. Pot spune ca timp de câteva secunde am trait un sentiment de totala libertate, de bucurie lăuntrica ca atunci când primești un dar neașteptat sau câștigi ceva meritat. Pe de alta parte însă, îmi este tot mai greu sa înțeleg timpul si evenimentele pe care le trăim, aceasta adormire naționala, aceasta supușenie oarba. Suntem cu adevărat niște marionete pe care niște păpușari le mișca cum vor ei si chiar nu mai suntem conștienți ca aleșii nostri sunt acolo pentru a ne apara interesele, ca sunt în slujba noastră, si sunt plătiți din banii nostri. Sa fie oare de vina teama care a pus stăpânire pe suflete noastre si nu mai poate fi anihilata?

Tot asa nu pot înțelege (ca simplu cetățean) de ce ar trebui sa apăram noi (nu doar ideologic ci chiar cu prețul vieții daca se va cere) o Ucraina care s-a format cu bucati din teritoriul tarii noastre si care are o atitudine mai mult decât ostila fata de comunitatea româneasca care trăiește acolo. Pe 18 iunie 2018, s-a efectuat o percheziție la sediul Centrului Cultural Român “Eudoxiu Hurmuzachi” din Cernăuţi şi în Librăria “Mihai Eminescu” de catre serviciul de securitate ucrainean cu scopul de a identifica a ridica, harți geografice, literatura, ziare, înscrisuri, stik-uri de memorie, harddiscuri externe, CD-uri optice, care conţin îndemnuri la acţiuni în vederea modificării hotarelor teritoriale sau a frontierelor de stat ale Ucrainei, la violarea ordinii constituţionale a Ucrainei”.

O Ucraina care în 1991 ne-a blocat traficul naval pentru 15 ani, aducând pagube de miliarde de dolari statului român, prin scufundarea navei Rostok si amenajarea canalului Bastroe ca alternativa la canalul Sulina

O Ucraina care de 11 ani se judeca cu statul român la Haga pentru Insula Șerpilor si platoul continental. Iată mai jos pretențiile statului ucrainian si cele ale statului român, precum si decizia tribunalului.

O Ucraina care prin Strategia ei de Securitate Naționala, intrata în vigoare în 2021 se refera la o „cooperare cuprinzătoare” cu cinci state: SUA, Marea Britanie, Canada, Germania si Franta si la parteneriate strategice cu Azerbaijan, Georgia, Lituania, Polonia si Turcia. După cum se vede România, deși stat vecin, nu apare pe niciuna dintre aceste liste.

O Ucraina a cărei președinte doar cu un an în urma acuza România de ocuparea Bucovinei deși proclamarea Ucrainei s-a realizat la 2 februarie 1919, după unirea Bucovinei cu patria mama.

Nu, nu sunt pro Rusia (si ei ne-au furat cât au putut, i-au persecutat pe românii din Transnistria si ne-au făcut destul rău de-a lungul timpului) dar consider doar ca statul român ar trebui sa urmărească interesele proprii pentru ca în timp ce noua ni se impunea ruperea oricăror relații economice cu Rusia, statele europene încheiau afaceri si tratate cu aceasta.

Revin spunând ca referitor la noua situație a Ucrainei, avem obligația morală de a-i ajuta pe refugiații ce vor intra în țara noastră. Avem această obligație față de oricine s-ar afla in această situație indiferent din ce țară provine.

4 gânduri despre „Alte nedumeriri”

 1. Tu ai o haina valoroasa,
  data în dar de Dumnezeu
  Fa bine dusmanului tau,
  chiar daca el îti face rau.
  Iar daca haina de pe tine-ti cere,
  ofera-i si camasa-n dar.
  Tu ai în cer comoara, o avere,
  primita de la Dumnezeu prin har…

  O seara cu senin în Suflet, draga Magda !

  Apreciat de 1 persoană

 2. Marele conspirator universal al creatiei „Sarpele cel vechi”, dupa 5782 de ani de la Geneza omului rational sentimental (homo sapiens sapiens) a evoluat în siretenie si inteligenta direct proportional cu evolutia, înmultirea si raspândirea omului pe Terra, devenind azi un „balaur cu sapte capete” care se hraneste cu sufletele tuturor celor ce calca porunca lui Dumnezeu, Tatal Creator al tuturor lucrurilor perceptibile si imperceptibile de catre omul facut dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu.
  „Şarpele era mai şiret decât toate fiarele câmpului pe care le făcuse Domnul Dumnezeu.El a zis femeii: „Oare a zis Dumnezeu cu adevărat: ‘Să nu mâncaţi din toţi pomii din grădină’?”
  Femeia a răspuns şarpelui: „Putem să mâncăm din rodul tuturor pomilor din grădină.
  Dar, despre rodul pomului din mijlocul grădinii, Dumnezeu a zis: ‘Să nu mâncaţi din el şi nici să nu vă atingeţi de el, ca să nu muriţi.’”
  Atunci, şarpele*a zis femeii: „Hotărât că nu veţi muri,
  dar Dumnezeu ştie că, în ziua când veţi mânca din el, vi se vor deschide ochii şi veţi fi ca Dumnezeu, cunoscând binele şi răul.”
  Un sfârsit de saptamâna linistit, binecuvântat, însorit si împlinit în toate, draga Magda !

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.