Am si eu ceva de spus…

Tac, am tăcut. Îmi spun ca oricum opinia mea nu poate schimba nimic dar poate tocmai aceasta tacere a mea, a ta si multora a dus la situația de acum. Si chiar daca nu interesează pe nimeni, am si eu ceva de spus…

Citesc postări si citesc comentarii care ma îngrozesc. Oamenii se împart în vaccinati si nevaccinați, analfabeti funcționali si inteligenți, pupători de moaște si atei, PSD-isti, PNL-isti, USR-isti etc. Grupuri care se arata unii pe alții cu degetul, care-si reproșează unii altora diverse, care se judeca, se acuza, se înjura…Chiar credeți ca toate acestea îi ajuta cu ceva pe cei care mor, care trăiesc în sărăcie, care sunt nedreptățiți, umiliți? Opriți-va un pic din toata nebunia asta si întrebați-va: chiar este acesta drumul pe care trebuie sa mergem?

Singurii vinovați de ceea ce se întâmpla acum sunt cei care ne conduc. Am ucis cu ani în urma un dictator, cu prețul vieții multor tineri, ca apoi sa plătim cu banii nostri, cu munca noastră, o clica de hoți (si ma refer la toate partidele) care ar trebui sa ne asigure „funcționarea echilibrată și dezvoltarea sistemului național economic și social, precum și racordarea acestuia la sistemul economic mondial în condițiile promovării intereselor naționale.” În schimb ei ei nu se gândesc decât la interesele proprii iar în situații critice sunt inerti si iresponsabili.

Ani la rând s-a dus o campanie acerba de discreditare a celor ce lucrează în sănătate, în învățământ, în justiție, în biserica. Nu este de mirare atunci, ca oamenii nu mai au încredere în nicio instituție. Cât privește sistemul de sănătate s-a văzut clar în ultima perioada ca nu doar lipsa de încredere se manifesta ci si o groaza cumplita de spitale, de medici, de asistente (exista o boala numita „boala halatului alb” care pare a se fi transformat într-o epidemie). Si tocmai de aceea sunt pline secțiile de ATI: pentru ca cei ce se îmbolnăvesc de COVID stau acasă până când nu mai pot fi salvati iar ceilalți stau acasă de frica de a nu se infecta în spital. Si asta din cauza Guvernului care nu vine cu mesaje clare, explicite prin intermediul experților si care nu sprijină în niciun fel sistemul de sănătate dar si din cauza unor publicații sau a unor canale de televiziune care pentru a-si creste audienta vin cu tot felul de știri monstruoase.

D-nilor guvernanți, daca ați văzut ca un procent atât de mare din populație nu se vaccinează de ce v-ați oprit doar la aceasta metoda de a opri pandemia? De ce repetați ca o placa stricata același lucru si ajungeți la a obliga, a impune? De ce în paralel cu campania de vaccinare nu ați venit si cu alte soluții ca de exemplu prevenția? Știți ce presupune asta? Prevenția înseamnă:

  • depistarea precoce a bolnavilor cu si fara simptome, nevaccinați si vaccinati. În primăvara acestui an, s-au făcut teste gratuite la toata populația din orașul în care locuiesc iar înainte de a aparea vaccinul tari precum Corea de Sud,
  • izolarea celor pozitivi si a persoanelor de contact sau izolarea pe strazi, pe cartiere
  • tratament antiviral eficient în faza incipienta a bolii ( presupune existenta acestor medicamente)
  • implicarea medicilor de familie în detectarea si tratare precoce

În plus, ar fi fost binevenit un discurs care sa crească încrederea oamenilor în echipa medicala si în efortul acesteia de a pune punct acestui dezastru.

În locul acestor masuri ce am avut? O campanie agresiva si șantajista de vaccinare care a avut efect invers, circ si lipsa de discernământ în Guvern, un președinte indiferent, dezbinare în rândul populației si din pacate un număr impresionant de morti de care nu se face nimeni responsabil.

2 gânduri despre „Am si eu ceva de spus…”

  1. Bine formulat, logic si frumos spus. Din pacate, nu veti primi nici un raspuns, de la cei din vârf, de sus, poate doar de la… Hristos Isus !
    Zile relaxante, binecuvântate, îcu pace, dtagoste si sanatate învesmântate, draga Magda !

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.