Provocare

Am găsit pe o pagina de internet acest exercițiu de scriere:
„Începe să scrii o poveste, fiecare propoziție începând cu o literă diferită a alfabetului. Trebuie să folosești toate cele 26 de litere de la A la Z. Poți să scrii în ordinea literelor alfabetului sau în ce ordine ți-e mai comod.”
M-am gândit sa-l practic si sa va provoc si pe voi sa o faceti. Cred ca este mai distractiv daca folosim primul cuvânt ce ne vine în minte cu litera respectiva.
A– Ascult șoaptele inimii mele. Îmi spun ca înțelepciunea se dobândește greu, ca e nevoie sa urci catre ea pe scara vieții si ca fiecare treapta reprezintă o experiența prin care treci.
B– Bulgare de lumina este dragostea noastră catre ceilalți. Dăruind iubire ne îmbogățim atât pe noi cât si pe cei din jurul nostru.
C– Clipele de fericire, multe sau puține, sunt cele pentru care ne străduim sa trăim pentru ca doar atunci ne simțim sufletul cuprins de o stare ce nu poate fi descrisa în cuvinte. Bucurie e prea puțin spus.
D – Durerea sapa adânc în sufletul nostru si lasa urme pe care cu greu le mai putem șterge însă din durere s-au născut cele mai mari creații. Noi înșine ne naștem prin durere.
E- Echilibru în viată este dat de puterea de a ne concentra pe a face bine, de puterea de a ne controla impulsurile si de știința ascultării
F – Făurim lucruri mărețe sau trăim o viată limitata si ștearsa. Depinde de cum știm sa luptam pentru împlinirea năzuințelor noastre.
G – Gravitam de multe ori în jurul unei persoane fara a ne putea desprinde de ea chiar daca știm ca acea persoana nu va înceta niciodată sa ne provoace neîncredere, umilința, durere.
H-Hoinărim prin timp cu gândul ori de câte ori avem o clipa de răgaz; ne întoarcem în trecut pentru a retrai momente sau mergem în viitor pentru a stabili obiective.
I– Iubirile se nasc si mor cu multa ușurința în ziua de astăzi pentru ca nu ne mai străduim sa luptam ca sa construim o relație si la cel mai mic obstacol dam bir cu fugiții.
Î – Îndemnul meu este sa punem mai mult preț pe spirit decât pe materie. Materia poate fi distrusa oricând însă spiritul nu moare niciodată.
J – Jocurile copilăriei sunt printre cele mai fericite amintiri din viata mea.
K – Kenoglosia este boala de care suferim toti la un moment dat.
L– Limitele care ni se impun par a fi trecute pe neobservate si ceea ce în alte situații era considerat ca fiind o încălcare grava a libertății noastre acum devine ceva normal si acceptabil. Ce repede poate fi supus omul!!!
M – Mâinile care muncesc aduc bunăstare iar cele care îmbrățișează aduc fericire.
N – Noi nu suntem stăpânii acestei lumi. Nimic nu ne aparține. E doar un loc de popas, o etapa catre o alta dimensiune spirituala.
O – Orașul e căzut în amorțire. Aceasta zapada neașteptată a oprit orice activitate. Nasuri turtite de geam si mașini de deszăpezire e tot ce poti vedea acum în jur.
P – Prietenia este necesara. Nu putem trai singuri. Avem nevoie de legături, de poduri de la suflet la suflet, avem nevoie de cineva care sa ne confirme uneori ca decizia pe care urmează sa o luam va fi buna, avem nevoie de cineva care sa suporte cu stoicism jalea noastră.
Q – Quinoa este o planta cultivata în America Centrala, cu semințe foarte nutritive
R – Ridicam ziduri în jurul nostru atunci când ne simțim neînțeleși sau atunci când suntem dezamăgiți.
S – Sorele ne surâde binevoitor si trimite caldura sa pământului înghețat. Natura se trezește încet, încet la viată.
S – Salul cel gros si uzat al bunicii, acoperea acum umerii mamei mele care se leagănă pe balansoarul din fata casei. Cred ca prin fata ochilor ei se perinda anii trecuți prea repede si prea zbuciumați.
T – Tinerețea pare ca îți da toate drepturile interzise la maturitate. Chiar si acela de a parea ridicol uneori.
T – Tara aceasta ar putea fi un adevărat rai daca am avea conducători care s-o iubească îndeajuns.
U – Uitarea este adesea pansament pentru inimile ranite.
V – Vine o vreme când îți pasa atât de puțin de părerea celorlalți încât îți permiți sa fii cinic.
W – Weekendul acesta am simțit nevoia sa fiu doar eu si cu mine deși nu s-a întâmplat asa. Uneori ne dorim momentele de singurătatea pentru a ne explora sinele si a face o balanța cu bunele si relele din ultima perioada.
X – Xenofobia vine probabil dintr-un simt al proprietății exacerbat sau din teama ca altcineva din alt neam ar putea sa ne deposedeze de toate tradițiile si obiceiurile noastre.
Y – Yucca este o planta ce am primit-o cadou de la prietena mea. Are o tulpina scurta, lemnoasa si flori roz. Am aflat ca fibrele extrase din frunzele acestei plante sunt folosite la confecționarea de rogojini, centuri şi rucsacuri.
Z – Zilele par mult mai scurte. Poate chiar asa este sau poate goana noastră nebuna după ceva ne da impresia ca timpul se scurge mai repede. Apoi mai este așteptarea: așteptam sa vina sfârșitul săptămânii, așteptam ziua de salar, așteptam nunta copilului, așteptam sa avansam în cariera sau cine stie ce altceva.

8 gânduri despre „Provocare”

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.