25 Mai

Nu, nu suntem nicio clipa liberi…În fiecare clipa depindem de ceva sau de cineva. Fiecare decizie pe care o luam e conditionata iar dacă avem iluzia că uneori facem o alegere liberă, peste un timp înțelegem ca de fapt viata sau destinul ne-a îndreptat pașii către ea. Cred ca libertatea e cel mai mare vis, niciodată împlinit al omenirii…Ca si fericirea…

Si totusi, sa fiti fericiti în săptămâna care urmează!

4 gânduri despre „25 Mai”

 1. Îmi voi permite sa nu fiu de acord cu afirmatia precum ca; : „Nu, nu suntem nicio clipa liberi…” iar aceasta libertate exista de 2000 de ani, însa „cineva” a fost destul de „siret” sa strecoare subliminal ideea de dependenta absoluta, ceea ce s-a întiparit pregnant în constiinta maselor popoarelor lumii din generatie în generatie, ajungându-se la situatia de haos total planetar la care lumea asista cu consternare negasind solutia miraculoasa a LIBERTATII si FERICIRII asteptând fiecare natiune de la cei (alesi prin scrutin populare) care conduc (turmele) masele si sunt protejati de legile de ei instituite , LIBERTATE, si FERICIRE, pe care nu o vor primii în vecii vecilor decât de la Dumnezeul Cel Atotputernic aflat în Cuvântul AAAE, întrupat în Hristos. Fiul Lui Întâi nascut din EL.

  „Şi a zis iudeilor care crezuseră în El: „Dacă rămâneţi în cuvântul Meu, sunteţi în adevăr ucenicii Mei;
  veţi cunoaşte adevărul , şi adevărul vă va face slobozi.”

  O zi sublima, binecuvântata cu pace, fericire si libertate deplina, în Hristos, draga Magda !

  Apreciat de 1 persoană

  1. Eu nu m-am referit doar la libertatea individului în raport cu cei care conduc sau în raport cu masele ci la libertate sub toate aspectele ei: de a spune ceea ce crezi în fiecare moment, de a face alegeri în functie doar de dorintele noastre, de atrai fara prejudecati si lista poate continua…:)Sunt de acord cu dv. când spuneti ca am putea avea aceasta libertate dacă am asculta în permanență cuvântul lui Dumnezeu dar noi suntem influentati mai mult de lumea exterioară decât de cea interioară. Doamne ajuta! Saptamâna cu pace si bucurii!

   Apreciază

 2. Si totusi..sunt clipe in care ma simt independenta, neavand de dat socoteala decat Domnului si deci constiintei mele. Imi amintesc de anume situatii (ce-i drept,nu multe) cand mi-am permis ca sa spun lucrurilor pe nume direct fara menajamente dar cuviincios si civilizat . Si am facut asta pentru ca cele sustinute de mine erau in avantajul grupului/colectivului din care faceam parte. Surpriza: oamenii aflati in pozitii mai inalte decat a mea, au reactionat bine, de parca cineva pe moment le schimbase felul de a fi. Sigur ca in general lucrurile nu se intampla asa tocmai pentru ca cei mai multi oameni nu se ghideaza in comportament si gandire dupa preceptele crestine, desi pretind ca da. Viata din exterior ne cam da de furca…
  Saptamana cu clipe de ragaz si mai multe bucurii!

  Apreciat de 1 persoană

 3. Asa este. Uneori e mai greu cu mentinerea echilibrului…Eu cred ca a spune exact ceea ce gândesti echivaleaza cu a fi tu însuti si e pacat ca nu de multe ori putem fi noi însine. Cum bine ai spus „viata din exterior ne da de furca”. Saptamâna cu multa pace în suflet si bucurii!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.